Hoezo geen WK voetbal deze zomer? Het WK Adoptiekids! Bijna duizend kinderen en tieners uit heel Nederland komen bijeen en voetballen voor het land waar zij werden geboren

Geen wereldkampioenschap voetbal deze zomer? Jazeker wel! In Vianen wordt zaterdag het WK Adoptiekids gehouden. Ruim negenhonderd kinderen en tieners uit heel Nederland spelen dan voor het land waar zij zijn geboren. Ook in Drenthe en Groningen wonen ‘adoptiekids’ die er zich al tijden op verheugen.

Noordelijke deelnemers aan het WK Adoptiekids. Links: Vera van der Wal (Hoogezand, Bulgarije) en Elaine en Sam Hoogeveen (Assen, Verenigde Staten). Midden: Kamiel Heemstra (Assen, Lesotho). Rechts: Mike en Alec van Wieren (Groningen, Verenigde Staten) en Wisélie Kamphuis (Beerta, Haïti)

Noordelijke deelnemers aan het WK Adoptiekids. Links: Vera van der Wal (Hoogezand, Bulgarije) en Elaine en Sam Hoogeveen (Assen, Verenigde Staten). Midden: Kamiel Heemstra (Assen, Lesotho). Rechts: Mike en Alec van Wieren (Groningen, Verenigde Staten) en Wisélie Kamphuis (Beerta, Haïti) Foto's: DvhN

Kamiel Heemstra (11) en Sam Hoogeveen (11) uit Assen zijn teamgenoten bij voetbalclub Asser Boys. Kamiel speelt in de verdediging, Sam op het middenveld. Toch trokken ze niet altijd samen ten strijde. In de zomer van 2019 stonden ze tegenover elkaar. Kamiel droeg het tenue van Lesotho, Sam de outfit van de Verenigde Staten. Dat zijn de landen waar de twee jonge Assenaren zijn geboren. De beide jongens deden mee aan het WK Adoptiekids in Vianen, een evenement dat sinds 2010 op touw wordt gezet voor kinderen en tieners die zijn geadopteerd.

Nieuws

menu