Ontruimen Brinkstraat Assen een ‘incident’

Het ontruimen van de Brinkstraat in Assen zaterdagnacht was een incident volgens de politie. ,,Het is uitzonderlijk dat we dit middel in moeten zetten in Assen.’’

Dat zegt politiewoordvoerder Anne van der Meer. De onrust tijdens de uitgaansnacht van Assen ontstond rond 4 uur ‘s nachts toen een vrouw (19) een agente twee keer in het gezicht sloeg. Toen ze hiervoor aangehouden werd, bemoeiden twee omstanders zich hiermee en werden ook opgepakt. Uiteindelijk leidde de onrust tot zes arrestaties. Daarnaast werd iemand opgepakt voor diefstal van een tas.

Na de eerste arrestatie werd het snel onrustiger en besloot de politie de straat te ontruimen. De meeste uitgaansgelegenheden in Assen zitten aan de Brinkstraat. ,,Eerst proberen we de straat leeg te maken op een vriendelijke manier, daarna met lichte dwang’’, vertelt Van der Meer. Ondanks waarschuwingen wilden omstanders niet luisteren. Daarom liep de politie in een linie met wapenstok en politiehond om de straat leeg te krijgen. ,,Dit is niet iets dat wekelijks voorkomt, zo nu en dan.’’ Hierbij werd iemand gebeten door de hond.

Bij het linielopen, waarbij de politie op een rij door de straat loopt, kreeg de politie in Assen steun van collega’s uit Roden en Hoogeveen. Rond vijf uur in de morgen keerde de rust terug. Waardoor de onrust ontstond is gissen, vertelt Van der Meer. Komend weekend zet de politie geen extra mensen in tijdens de uitgaansnacht. ,,Stel dat het toch uit de hand loopt, dan is de hulp van collega’s snel ingeroepen.’’

De arrestanten van zaterdagnacht zijn inmiddels weer op vrije voeten. Een aantal kregen tevens een gebieds- of centrumverbod opgelegd door de gemeente Assen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu