Ontstelde familie Gerrit Jan van D.: Drie kinderen zijn gezin eerder ontvlucht

De politie doet onderzoek bij de boerderij. Foto: Wilbert Bijzitter

De broers, zussen en een zoon van Gerrit Jan van D. (67) laten in een persverklaring weten de politie Noord-Nederland met alles te willen helpen. ,,Om dit drama op te helderen”, schrijven ze in een brief. Daaruit blijkt ook dat Gerrit Jan van D. nog vier andere kinderen heeft.

De familie van Van D. heeft met ontsteltenis kennis genomen van de gebeurtenissen in Ruinerwold. Dat laten familieleden weten in de persverklaring. Afgelopen maandag vonden politieagenten Gerrit Jan van D. en vijf jongeren (18 tot en met 25 jaar) in een afgesloten ruimte in een boerderij in Ruinerwold.

Familie wil rust

De familie laat weten verder met rust gelaten te willen worden. Uit de verklaring komt verder naar voren dat Gerrit Jan van D. in de jaren tachtig alle banden heeft verbroken met zijn naaste familie. Hij heeft daarbij laten weten dat de familie ‘geen enkele poging moest doen om zijn verblijfplaats te achterhalen’.

Van D. heeft nadien sowieso in Hasselt, Zwartsluis, Meppel en Ruinerwold gewoond.

Overleden

In 2011 ontvluchtten drie kinderen van de 67-jarige man het gezin uit Hasselt. Zij hebben contact opgenomen met hun broer uit een eerder huwelijk. ,,De familie is sindsdien onkundig gebleven van het bestaan van overige kinderen.”

In de verklaring staat dat de moeder van Gerrit Jan twee jaar geleden is overleden. Speuracties van twee notarissen om de verblijfplaats van haar zoon te achterhalen via de basisregistratie personen leverden niets op.

De vader van Gerrit Jan van D. is dement en verblijft in een gesloten inrichting, schrijven de broers, zussen en een zoon. ,,We stellen prijs op privacy en hebben geen behoefte om tegemoet te komen aan de sensatiezucht van een aantal media.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Ruinerwold
menu