Onze journalist liep een week mee op de corona-afdeling van het Wilhelmina ziekenhuis in Assen. Hij vertelt het heftige verhaal in de nieuwe aflevering van podcast Stamcafé het Noorden

Journalist Bas van Sluis tijdens zijn reportage op de IC in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Foto: Marcel Jurian de Jong

In onze tweewekelijkse podcast Stamcafé Het Noorden blikt journalist Bas van Sluis terug op zijn verblijf op de corona-afdeling van het Wilhelmina ziekenhuis in Assen.

Omdat die afdeling afgesloten is van de buitenwereld, zijn we afhankelijk van de zorgverleners om te horen hoe het er aan toe gaat. Gelukkig mag op sommige plekken ook een journalist meelopen.

Podcastmaker Marjolein Knol vroeg aan Van Sluis een audiodagboek bij te houden. Die opnamen, aangevuld met gesprekken met verpleegkundige Saskia Tijms en intensivist Servet Duran geven een indringend beeld van wat zorgverleners en zieken doormaken.

Niet eerder was Van Sluis als journalist zo onder de indruk van wat hij zag en hoorde. ‘Ik vind mezelf een stoere jongen, maar nu niet’, zegt hij.

Stamcafé het Noorden is hieronder te beluisteren, maar natuurlijk ook via Spotify, Apple Podcasts en je favoriete podcast-app.

Elke twee weken een nieuwe aflevering

Heb jij een goed idee voor een onderwerp of wil je reageren op de aflevering? Dat kan! Spreek je vragen/opmerkingen in op je dictafoon en mail dat door naar stamcafe@dvhn.nl . Of stuur via whatsapp een spraakberichtje naar 06-50859628. Wie weet hoor je jezelf terug in de volgende aflevering.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
Aanrader van de redactie
menu