Ook Eelde tobt met invulling dorpskern

Net als Zuidlaren tobt ook Eelde met de inrichting van de dorpskern. Het kost de gemeente Tynaarlo moeite om met de projectontwikkelaars overeenstemming te bereiken over de invulling.

In beide dorpskernen is een combinatie van woningen en winkels gepland. In Zuidlaren kan projectontwikkelaar Leyten niet uit de voeten met het aantal gevraagde woningen, in Eelde geldt hetzelfde voor de locatie Koops.

In Eelde wil de gemeente de impasse doorbreken door supermarkt Jumbo toestemming te geven alvast uit te breiden. De bouw van woningen schuift het college eerst op de lange baan. In Zuidlaren staat Albert Heijn te springen om te bouwen op het voorterrein van de Bernhardhoeve. Over de invulling van het terrein bestaat verschil van mening tussen projectontwikkelaar Leyten en de gemeente.

Een verschil is dat er in Eelde sprake is van twee ontwikkelaars. Hier wil NWV/Jumbo de supermarkt uitbreiden, terwijl Vastgoud de woningen zou bouwen. In Zuidlaren heeft Leyten het hele terrein van de Bernhardhoeve in handen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu