Ook Groninger (32) aangehouden in groot witwasonderzoek Amsterdam. Man uit Assen (19) langer vast

Bij de man uit Assen werd een flinke hoeveelheid geld gevonden

De politie Noord-Nederland heeft woensdag ook nog een 32-jarige man uit Groningen aangehouden in een groot witwasonderzoek dat vorige week is opgestart. Dit gebeurde na de arrestatie in Amsterdam van drie andere mannen, onder wie een 19-jarige man uit Assen.

Evert Boerstra, van het Openbaar Ministerie in Amsterdam, bevestigt dat woensdag een man uit Groningen is opgepakt. Dit is volgens Boerstra in de stad Groningen gebeurd. De 32-jarige man moet vrijdag bij de rechter-commissaris komen. Dan krijgt hij te horen of zijn voorarrest wordt verlengd.

Vorige week werden al een 19-jarige man uit Assen, een 38-jarige Rotterdammer en een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt. Daarbij zijn ook vuurwapens in beslag genomen. De rechter-commissaris heeft bepaald dat deze drie verdachten in ieder geval tot 6 mei vast blijven zitten.

Aanhouding met getrokken vuurwapens

,,Inhoudelijk kan ik verder nog weinig over deze zaak melden. De huidige stand is dat er in totaal vier verdachten zijn aangehouden”, aldus Boerstra. De mannen worden verdacht van witwassen. Er is voor bijna een miljoen euro aan geld en dure merkkleding bij hen aangetroffen.

Donderdag 16 april hielden agenten in een parkeergarage in Amsterdam onder meer de jongen uit Assen aan. Dat gebeurde toen de Assenaar samen met een metgezel uit de auto stapten. Agenten waren in de particuliere garage aan het surveilleren. Dat gebeurt vaker omdat het soms een broeinest van criminaliteit is.

De agenten vertrouwden de situatie niet en toen er in de auto werd gekeken, zagen ze een tas met extreem veel bankbiljetten in de auto liggen. De mannen werden aangehouden. Dat ging nog niet zonder slag of stoot: de politieagenten moesten zelfs hun vuurwapen trekken.

Miljoen euro in beslag

Na die arrestatie is een onderzoek gestart door de recherche. Nog diezelfde donderdagavond is er een inval geweest in een woning in Amsterdam. Wederom werd er veel geld gevonden en ook een vuurwapen. Het arrestatieteam hield ook nog een derde persoon aan. Op vrijdagochtend 17 april is ook nog een woning in Rotterdam doorzocht. Ook nu werden er weer veel geldbiljetten aangetroffen en een flinke hoeveelheid dure merkkleding, aldus de politie Amsterdam.

Volgens het Amsterdamse onderzoeksteam is er voor bijna een miljoen euro aangetroffen. Het gaat dan om het geld en de waarde van de kleding samen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Misdaad
Assen
Groningen
witwassen
menu