Ook Hunebedcentrum Borger kan 60.000 euro tegemoet zien aan coronasteun, maar blijft alert: ‘Bij één besmetting moeten we periode dicht’

Het Hunebedcentrum met keientuin in Borger. Foto: Marcel van Kammen

Als één van de 27 musea met landelijke allure krijgt ook het Hunebedcentrum in Borger 60.000 euro aan coronasteun.

Het bedrag is afkomstig van het Mondriaanfonds, een stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed in Amsterdam. Gisteren werd al bekend dat het Gevangenismuseum in Veenhuizen hetzelfde bedrag ontvangt.

,,Ik hoef niemand uit te leggen dat de wereld er sinds begin maart anders uitziet”, reageert directeur Harrie Wolters van het museum in Borger. ,,Alle coronamaatregelen hebben kollassale impact op onze bezoekersaantallen en inkomsten. Deze bijdrage is een meevaller die iedereen binnen het Hunebedcentrum toekomt, want was is er hard gewerkt.”

Het museum was tussen half maart en 1 juni gesloten, terwijl de loonkosten wel doorliepen. ,,Dan wordt het moeilijk om dit jaar een positief resultaat te behalen. De eerste maanden van Corona waren verschrikkelijk, maar vanaf 1 juni hebben we de schouders er onder gezet. Iedere medewerker heeft zich enorm flexibel opgesteld en zich goed ingezet.”

‘Bij één besmetting moeten we periode dicht’

Wolters hoopt dat de drukte van de afgelopen maanden nog even doorzet, maar het blijft oppassen. ,,Er hoeft maar een besmetting te herleiden te zijn naar het hunebedcentrum en we moeten een periode dicht. Daarom blijven we scherp op de gezondheid en de veiligheid van bezoekers en medewerkers.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu