Ook camera’s houden inbrekers scouting Coevorden niet tegen

Na twee inbraken in twee maanden tijd was de maat vol: Drostengroep Scouting Coevorden investeerde flink wat geld in camerabeveiliging. Maar inbrekers sloegen opnieuw hun slag.

Ongetwijfeld deels vastgelegd door het gloednieuwe systeem, maar de dieven sloegen alles kort en klein wat ook maar iets met de camera’s te maken zou kunnen hebben. ,,Bij binnenkomst hebben ze in de meterkast de stroom uitgeschakeld. De camera’s zijn van het plafond geslagen. Het stalen kluisje waarin de HD-recorder hing om de beelden op te slaan is opengebroken. Het opnameapparaat zelf is stukgeslagen, en de printplaat voor de zekerheid er maar uit gehaald. Tenslotte is het modem uit de muur getrokken, om het uploaden van beelden tegen te gaan’’, zegt voorzitter Harold Hermes.

De ravage in het clubgebouw aan de Ballastweg was dan ook groot, toen Hermes na een tip maandagochtend de schade samen met de politie opnam. ,,Ze hebben een gat in het gaas gemaakt om bij het gebouw te komen. De achterdeur is geforceerd. Alle kasten zijn opengetrokken, de vloer lag bezaaid met spullen. Alles van waarde is meegenomen, zoals luidsprekers, een computer, kunststoffen bijlen en klimmateriaal. Ze hebben de buit met onze bolderkarren naar hun voertuig vervoerd. Alleen al qua gestolen spullen bedraagt de schade 2700 euro. Braakschade moet daar nog eens bij.’’

Scoutingleden en hun ouders zijn aangeslagen. ,,Iedereen reageert vol ongeloof op de inbraak. En gefrustreerd.’’

Een maand of twee geleden was de eerste inbraak. Toen bestond de buit uit snoepgoed en fris. Twee weken later volgde opnieuw ongewenst bezoek, waarbij naast snoep ook een tv werd meegenomen.

De club overweegt nog meer maatregelen. ,,Er is al geopperd om luiken voor de ramen te doen.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu