Ook in hoger beroep 12 jaar cel voor Enise B.

Enise B. voor de rechter in Assen. TEKENING ANNET ZUURVEEN

De 21-jarige Enise B., die samen met haar vriend Antonio van der P. in februari 2014 rovend door Nederland trok, is door het gerechtshof in Leeuwarden veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf.

B. heeft bijna alle misdaden die haar worden verweten bekend. Alleen de vermeende poging tot doodslag op een vrouw in Meppel spreekt zij tegen.

Het hof vindt dat de jonge vrouw uit Enschede wel medeplichtig is aan poging tot doodslag. 

B. werd eerder door de rechtbank in Assen ook al tot een gevangenisstraf van twaalf jaar veroordeeld voor haar aandeel in de rooftocht. De aanklager heeft deze straf in hoger beroep gehandhaafd.

Gangsterduo

Het 'gangsterduo' uit Harkema en Enschede sloeg toe op verschillende plekken in Nederland. Uiteindelijk werd het vuurwapengevaarlijke liefdeskoppel na een klopjacht door de politie aangehouden in een hotel in het Duitse Schwerte.

In Meppel braken de twee in bij een willekeurige woning. Tijdens de inbraak kwam de bewoonster van het huis thuis, waarna zij door het duo werd vastgebonden en mishandeld. B. zou de vrouw met een pan op haar hoofd hebben geslagen, Van der P. stak de bewoonster driemaal bij haar lies toen zij weigerde haar pincode te geven. Van der P. kreeg eerder al zestien jaar cel. Hij is niet in hoger beroep gegaan.

Schadevergoeding

Het hof heeft bepaald dat het stel de slachtoffers ruim 60.000 euro schadevergoeding moet betalen. De Meppelse krijgt 25.000 euro. De Staat schiet het geld aan de slachtoffers voor en probeert het daarna te verhalen bij de twee verdachten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu