Ook vandaag chaos op het spoor in het Noorden. NS waarschuwt tot 19.00 uur voor overvolle treinen tussen Zwolle, Leeuwarden en Groningen

Trein op station Meppel. Foto: Daan Prest

Treinreizigers in Friesland, Groningen en Drenthe dienen ook vandaag (woensdag) rekening te houden met overvolle treinen, zowel tussen Zwolle en Leeuwarden als op het traject Leeuwarden - Groningen.

NS raadt reizigers af om via Leeuwarden te reizen en adviseert om te kiezen voor het traject Assen - Hoogeveen - Meppel, maar als gevolg van werkzaamheden aan het spoor bij Hoogeveen rijden er tussen Meppel en Hoogeveen alleen bussen.

Kortere treinen

Ondanks de extra reizigers uit Groningen rijden er tussen Leeuwarden en Zwolle kortere treinen dan gebruikelijk. NS gebruikt een deel van de gebruikelijke treinen op routes naar de Floriade in Lelystad.

Volgens de reisplanner van NS is de treinverbinding tussen Groningen en Zwolle, via Leeuwarden en met de sneltrein van Arriva, weliswaar een stuk langer (circa 45 km) maar nog altijd 8 minuten korter dan de route via Assen en Meppel. Dat komt omdat daar nu bussen rijden vanwege werkzaamheden bij Onnen en Hoogeveen.

Nieuws

Meest gelezen

menu