Op de fiets langs duurzame initiatieven in Drenthe? Het kan op 23 april vanuit Emmen, Assen en Hoogeveen

Fietsen langs duurzame initiatieven in Drenthe tijdens Cycling 4 Climate kan op zaterdag 23 april. ANP

Fietsen langs duurzame initiatieven in Drenthe tijdens Cycling 4 Climate kan op zaterdag 23 april. Er zijn drie routes voor recreatieve fietsers en wielrenners. Starten kan vanaf 10.00 uur vanuit het provinciehuis in Assen, station Hoogeveen en station Emmen.

Fietsroutes van Cycling 4 Climate worden dit jaar elke maand in een andere provincie uitgezet. In april is Drenthe aan de beurt.

De routes voor wielrenners zijn gpx-routes en de recreatieve routes zijn gebaseerd op de knooppunten uit het fietsknooppuntensysteem. De fietsers komen langen diverse locaties waar duurzame initiatieven plaatsvinden.

De organisatie zoekt nog bedrijven en organisaties die langs de route liggen en die hun verhaal willen vertellen over hun duurzame initiatieven.

De routes zijn hier te vinden.

Klimaatverandering

Organisatie Cycling 4 Climate vraagt aandacht voor de gevolgen van klimaatverandering. ‘Wij willen ook graag impact maken. Door mee te fietsen kun je daar aan bijdragen, maar ook door je eigen ecologische voetafdruk te verminderen. Denk hierbij aan minder vlees eten, je dak volleggen met zonnepanelen, lid worden van een lokale energie-coöperatie, dit jaar met de trein op vakantie, het planten van bomen en minder spullen kopen’, aldus een woordvoerder Cycling 4 Climate.

Nieuws

menu