Opa uit De Wijk geeft ex-schoonzoon kopstoot in zwembad Meppel

Foto: ANP

Een 66-jarige inwoner van De Wijk heeft zijn ex-schoonzoon een kopstoot gegeven. Dat gebeurde eind 2017 in het zwembad in Meppel, waar zijn kleindochter moest afzwemmen voor haar zwemdiploma.

Bij de politierechter in Assen bleek maandag dat de opa vond dat zijn voormalige schoonzoon niets bij het diplomazwemmen te zoeken had. ,,Ik wilde hem aanspreken, omdat hij niet bijgedragen heeft aan de kosten van de zwemlessen van zijn dochter. Die heb ik betaald. Hij is tijdens dat gesprek twee keer op mij afgekomen. De eerste keer kon ik hem wegduwen. De tweede keer had ik niet in de gaten. Hij stond pal voor me. Ik voelde me bedreigd. In een flits van een seconde heb ik een tikje naar voren gegeven. Het is niet hard geweest. Ik heb me puur verdedigd.”

Bloedneus

Volgens de politierechter blijkt uit de medische verklaring over het slachtoffer dat het niet zachtzinnig is gedaan. De ex-schoonzoon liep een bloedneus op en letsel aan zijn neus. ,,Ik heb er heel veel spijt van”, zei de inwoner van De Wijk. De officier van justitie vindt dat er geen rechtvaardiging is voor zijn gedrag en ook dat er geen sprake is van noodweer. ,,Verdediging is weglopen en niet je hoofd naar voren doen.” De officier eiste 50 uur werkstraf voor mishandeling.

De politierechter vindt ook dat de mishandeling bewezen is. Omdat de verdachte geen strafblad heeft, vindt de rechter een voorwaardelijke werkstraf van 50 uur (proeftijd van een jaar) voldoende.

Nieuws

Meest gelezen

menu