Opgeknapte Witterstraat in Assen weer open. 'Dagelijks gaan er 1000 fietsen en 900 auto's door deze straat'

De opgeknapte Witterstraat in Assen. Foto: Gemeente Assen

Automobilisten en fietsers in Assen kunnen sinds vandaag weer gebruikmaken van het deel van de Witterstraat tussen de Vaart ZZ en de Rode Heklaan.

De straat - een belangrijke fietsroute voor aanwonenden en fietsers tussen de wijken Westerpark, Baggelhuizen, Lariks, Noorderpark en het centrum - werd in de afgelopen weken opgeknapt en veiliger gemaakt voor fietsers.

Zo zijn de fietsstroken verbreed, is de rijstrook versmald en zijn twee verkeersdrempels aangelegd om de snelheid van auto’s terug te brengen. Met nieuwe straatstenen moet het verkeerslawaai in de Witterstraat voortaan tot het verleden behoren.

Projectleider Heiko ter Horst spreekt van een optelsom. ,,De Witterstraat is veiliger, minder gehorig en ook groener, omdat er meer bomen langs de straatkant komen.”

De straat geldt als een vrij drukke route. ,,Per dag fietsen er gemiddeld 1.000 mensen door deze straat. En rijden er nog eens 900 auto’s doorheen.”

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

menu