Opgepakte verdachten bij drugslab in opbouw Hollandscheveld weer op vrije voeten

Een foto van de inval die de politie deed in Hollandscheveld, afgelopen donderdag. Foto: Persbureau Meter.

De drie verdachten die zijn opgepakt bij een drugslab in opbouw in een boerderij aan de Barsweg in Hollandscheveld, zijn weer op vrije voeten. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De drie blijven nog wel verdachte in het onderzoek, maar zijn niet voorgeleid bij de rechter-commissaris, waarna hun voorarrest eventueel zou kunnen worden verlengd met 14 dagen.

De politie viel op 3 september binnen in de boerderij in Hollandscheveld, waar in een achtergelegen schuurtje een drugslab in opbouw werd aangetroffen. De politie vond er onder andere een 1000 liter container (IBC) en afzuigingsapparatuur. Twee mannen werden ter plaatse gearresteerd. Het ging om een 50-jarige man uit Beerta en een man van 66 uit de gemeente Midden-Groningen.

Maandag volgde een derde aanhouding, een bewoner van de boerderij. Om wie dat precies gaat, is nog onduidelijk. Omwille van privacy, doen zowel de politie als het OM geen mededelingen over de identiteit van de opgepakte bewoner.

Een dag na de inval vertelde de eigenaresse van de boerderij aan deze krant dat hun zoon een huurcontract was aangegaan met ‘een vrouw’, die het schuurtje wilde gebruiken voor de opslag van kleding. De huur was nog maar twee dagen ervoor ingegaan, toen de politie al binnenviel. Wie de vrouw is op wie de eigenaresse doelde, is onduidelijk. Er zijn na maandag geen nieuwe aanhoudingen verricht.

Meer details over het drugslab in Hollandscheveld blijven voorlopig uit. „Wij delen geen inhoudelijke informatie over deze zaak, omdat het onderzoek nog loopt”, zegt OM-woordvoerder Melanie Kompier.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu