Raadszaal Aa en Hunze opgeknapt voor ruime ton, vooral nieuwe apparatuur

Met name in opnameapparatuur wordt flink geïnvesteerd. Foto: Pixabay

Met nieuwe camera’s, apparatuur, een extra deur en wat frisse likjes verf moet de raadszaal van de gemeente Aa en Hunze weer mee kunnen in de toekomst. De kosten: 113.500 euro.

Die voorgenomen renovatie laat het gemeentebestuur per brief aan de gemeenteraad weten.

Het geldbedrag is een lichte bezuiniging op de kosten van 127.000 euro die het college aanvankelijk wilde maken voor het opknappen van de raadszaal. Maar fractie van Combinatie Gemeentebelangen vond tijdens de begrotingsvergadering eind vorig jaar dat het wel wat goedkoper mocht, waarop burgemeester Anno Wietze Hiemstra beloofde nog eens kritisch naar de uitgaven te kijken.

Apparatuur grootste deel van de kosten

Deze uitgaven zijn volgens het gemeentebestuur echt noodzakelijk. De camera’s in de raadszaal waren zelfs dusdanig beroerd, dat ze al zijn vervangen voor 33.000 euro. De andere grote kostenpost is opnameapparatuur: om hybride vergaderingen in de toekomst beter mogelijk te maken, of presentaties uit te zenden vanuit de raadszaal, is nog eens maximaal 57.000 euro nodig.

De extra deur komt in één van de raamkozijnen, zodat er meer in- en uitgangen in de zaal zijn. Op die manier komt er een extra vluchtroute. Dat was formeel niet per se nodig, maar acht het gemeentebestuur wel wenselijk.

De werkzaamheden moeten zoveel mogelijk plaatsvinden in periodes dat er geen vergaderingen zijn: in de zomer- of kerstvakantie. Welk van die twee is vanwege de huidige levertijd en drukke agenda’s van aannemers moeilijk te zeggen.

Nieuws

menu