Provincie Drenthe strooit met miljoenen voor ondernemers. Waarom is dat eigenlijk nodig?

Een heer voor wie geld geen rol speelt. De provincie Drenthe lijkt soms wel op stripfiguur Ollie B. Bommel van Marten Toonder. Nu gaat er weer 10 miljoen euro naar MKB Fonds Drenthe. Waarom is dat nodig?

Vertegenwoordigers van Drentse bedrijven bijeen op de Bedrijven Contact Dagen. Met een lening of een aandeleninjectie van MKB Fonds Drenthe kunnen zij gemakkelijker vernieuwen of uitbreiden.

Vertegenwoordigers van Drentse bedrijven bijeen op de Bedrijven Contact Dagen. Met een lening of een aandeleninjectie van MKB Fonds Drenthe kunnen zij gemakkelijker vernieuwen of uitbreiden. Foto: DVHN

Kun je als middelgroot- of klein bedrijf bij de bank geen lening krijgen? Dan is er MKB Fonds Drenthe. Dat verstrekt, onder voorwaarden uiteraard, wel leningen, of neemt aandelen in je bedrijf. Het fonds is in 2014 opgericht, inmiddels heeft het zelf weer behoefte aan geld. Gedeputeerde Henk Brink (VVD) wil er nu 10 miljoen euro insteken. Hij vraagt Provinciale Staten komende maand hiermee in te stemmen.

Crisis van 2008

Nieuws

menu