Advocaat bevestigt: Hoofdverdachte Hans O. (42) uit Emmen opnieuw opgepakt voor rol in de kofferbakmoord

Het lichaam van Ralf Meinema werd in de kofferbak van zijn auto gevonden.

De politie heeft de 42-jarige Hans O. uit Emmen opnieuw aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van de 31-jarige Ralf Meinema uit Klazienaveen. Het slachtoffer in de zogeheten zaak van de kofferbakmoord werd op 31 maart 2017 bruut om het leven gebracht en gedumpt in de kofferbak van zijn auto.

Strafrechtadvocaat Nico Meijering van het kantoor Ficq en partners uit Amsterdam bevestigt aan DVHN de aanhouding van zijn cliënt Hans O.

De politie bracht maandagochtend al naar buiten dat die ochtend er een 42-jarige man uit Emmen was aangehouden voor betrokkenheid. De politie wil niet bevestigen dat Hans O. degene is die is opgepakt. O. wordt gezien als een van de hoofdverdachten in deze zaak en werd begin 2018 ook al eens gearresteerd.

Wie is Hans O.?

Op de fatale avond eind maart 2017 had het slachtoffer, Ralf Meinema uit Klazienaveen, nog contact met Hans O. uit Emmen. O. belde Meinema ‘s avonds op om af te spreken. Het Openbaar Ministerie heeft laten weten dat O. deze afspraak heeft bevestigd, maar dat hij verder de kaken stijf op elkaar houdt. Bronnen hebben DvhN toentertijd al gemeld dat die afspraak over wiet zouden gaan.

Ralf Meinema en Hans O. zouden later op die bewuste avond ook nog hebben gebeld. Ook straalde de mobiele telefoon van Ralf Meinema om 23.23 uur nog een telefoonmast aan in de wijk Rietlanden in Emmen. In die wijk woont O., op een klein woonwagenkamp.

Advocaat: Geen commentaar

Strafrechtadvocaat Nico Meijering van het kantoor Ficq & Partners in Amsterdam zegt dat hij O. momenteel bijstaat. Hij bevestigt de aanhouding, maar wil verder niks kwijt: ,,Nee, ik geef nog even geen commentaar.”

De aanhouding van de 42-jarige verdachte is de tweede in korte tijd. Vorige week dinsdag werd de 28-jarige Kenny B. opgepakt. De voorlopige hechtenis van B. werd vrijdag met twee weken verlengd.

Net zoals bij die aanhouding geldt dat de 42-jarige Hans O. in beperkingen zit. Dat betekent dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben. Het is ook daarom dat de politie verder geen enkele mededelingen doet.

Kofferbakmoord

Ralf Meinema werd op 31 maart 2017 dood aangetroffen in de kofferbak van zijn klassieke zwarte Mercedes. Hij was 31 jaar. Zijn auto hing half in het Stieltjeskanaal, de trekhaak was blijven hangen op de walkant. Meinema werd door fors geweld om het leven gebracht. De zaak staat bij het grote publiek bekend als de kofferbakmoord.

Hans O. werd op 13 februari 2018 ook al eens gearresteerd, maar moest na drie maanden worden vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

Gouden tip

De kofferbakmoord is in al die jaren met veel mysterie en onduidelijkheid omgeven geweest. Meinema zou een vriendelijke, hardwerkende boerenzoon zijn die nauwelijks te linken viel aan criminaliteit. De recherche kon nauwelijks bruikbare sporen vinden in de auto omdat die deels waren weggespoeld door het water van het Stieltjeskanaal. Ook een van de twee telefoons van Meinema was kapotgegaan door het water.

De ouders van Ralf Meinema hebben in de afgelopen jaren tot twee keer toe het tipgeld van justitie opgehoogd. Er ligt nu 100.000 euro te wachten op de persoon die de zogeheten gouden tip in de kofferbakmoord aanlevert.

Nieuws

Meest gelezen

menu