Opnieuw een onrustige avond in Roden. Deze keer stond de ME klaar om in te grijpen en werden opstootjes in de kiem gesmoord

Politie. Foto: ANP

Het centrum van Roden was dinsdagavond wederom het toneel van meerdere opstootjes. De politie wist te voorkomen dat de situatie uit de hand liep.

Een dag eerder, tijdens de Nacht van Roden, werden agenten bekogeld met glaswerk en stenen. Eén agent raakte daarbij lichtgewond aan zijn hand.

ME paraat


Om nieuwe opstootjes te voorkomen was de politie dinsdagavond met meer collega’s aanwezig in het centrum van Roden, vertelt politiewoordvoerder Thijs Damstra. Ook de ME stond zichtbaar paraat.

Volgens de politie was een groep van tussen de 100 en 200 jongeren op de been die voor ongeregeldheden zorgden. Zij werden door agenten aangesproken om te vertrekken. Met die aanpak is nieuwe escalatie volgens Damstra voorkomen.

Na ‘enkele kleine incidenten’ werd het rond elf uur weer rustig in de straten van het centrum. Niemand is aangehouden. Maandagavond is één persoon opgepakt. Die is inmiddels vrijgelaten en ook geen verdachte meer, meldt de politie.

Wapenstok

Tijdens de Nacht van Roden - in de nacht van maandag op dinsdag - werden agenten met name in de Heerestraat bekogeld met glaswerk en stenen, toen ze ingrepen bij vechtpartijen. Agenten moesten een wapenstok gebruiken om de orde te herstellen. Twee personen - onder wie een agent - raakten gewond. Pas tegen half twee ‘s nachts keerde de rust in het centrum terug.

De festiviteiten rond de Rodermarkt mochten dit jaar van de gemeente in afgeslankte vorm doorgaan, vanwege de coronamaatregelen. In de nacht van maandag op dinsdag was het een drukte van belang in het dorp. Dinsdagochtend weerhield de afgelasting van de paardenmarkt handelaren er niet van om met zo’n tweehonderd dieren naar de Brink in het dorp te komen.

Nieuws

menu