Opnieuw streep door Middenveldtentoonstelling in Hoogeveen

Er komt dit jaar geen Middenveldtentoonstelling in Hoogeveen. Dat heeft de gelijknamige vereniging besloten. Het is niet de eerste keer dat het in Hoogeveen wordt afgeblazen.

In 2012 slaagde de tentoonstellingsvereniging er ook niet in de organisatie van de landbouwtentoonstelling in de gemeente Hoogeveen rond te krijgen. Volgens de organisatie was er toen onvoldoende steun en draagvlak bij het gemeentebestuur en werd het financiële risico te groot. Het leidde tot kritische vragen van het CDA.

Geen representatief terrein

In een persbericht dat vanmorgen verspreid is, worden verschillende oorzaken voor het niet doorgaan van de tentoonstelling in 2017 genoemd. Zo is de vereniging er, samen met de gemeente, niet in geslaagd een geschikt en representatief terrein van voldoende omvang te vinden binnen de gemeente Hoogeveen.

Omdat het concours hippique een van de vaste onderdelen van het Middenveld is, moest het evenement ook ingepast worden in de concoursagenda van de tuigpaarden. Verder is het de vereniging niet gelukt om binnen de gemeentegrenzen een vereniging te vinden die affiniteit heeft met paardensport om het evenement mee op te zetten.

‘Wel animo’

Het bestuur van het Middenveld betreurt het afblazen van haar Middenveldtentoonstelling in Hoogeveen en hoopt op begrip van de leden. De animo was er wel, zo wordt gesteld, mede omdat Hoogeveen de Middenveldbokaal vorig jaar heeft gewonnen.

Het bestuur van het Middenveld gaat zich nu richten op de eerstvolgende Middenveldtentoonstelling die in 2018 in Westerbork zal plaatsvinden.

Lange geschiedenis

De Middenveldtentoonstelling kent een lange geschiedenis. In 1844 werd het Drents Landbouwgenootschap opgericht. Deze organisatie wilde de kwaliteit van de landbouw in de provincie Drenthe bevorderen. Een jaar later werden de eerste veekeuringen gehouden. In de daarop volgende jaren kwamen steeds meer boeren op de tentoonstellingen af. De laatste jaren is het feest breder geworden, met vermaak en optredens van artiesten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu