Oproep Emmer bedrijven: Tijdens coronacrisis ook graag op zondag open

Corne Derksen van kledingzaak Derksen & Derksen. Foto: DvhN

Ruim tien Emmer winkels en grote zaken op bedrijventerreinen willen gedurende de coronacrisis de vrijheid hebben om op iedere zondag open te kunnen. Ze gaan hiervoor het Emmer gemeentebestuur om toestemming vragen.

Initiatiefnemer is Corné Derksen van de exclusieve kledingzaak Derksen & Derksen in de Notaris Oostingstraat. Hij was deze week ook als enige winkel in het Emmer centrum op de reguliere wekelijkse koopavond op donderdag open. ,,Er zijn mensen die echt heel bang zijn om besmet te raken. Door de openingstijden te verruimen geef je hen meer kansen om in alle rust de dingen te kopen die zij willen hebben.’’

Een extra dag om te spreiden

Door het coronavirus is het al een stuk rustiger in het Emmer centrum. Een deel van de winkels is gesloten en veel andere zaken hanteren beperkte openingstijden. Flink wat klanten blijven weg. ,,Door donderdagavond open te zijn, bereikte ik toch een doelgroep die anders in deze periode niet zou komen’’, zegt Derksen. Op social media maakte hij kenbaar dat hij donderdagavond open was.

Geeft Emmen winkels toestemming om tijdens de coronacrisis ook iedere zondag open te zijn, dan wordt het winkelend publiek gespreid over een extra dag in de week. ,,En nemen momenten van drukte in onze winkels af’’, aldus Derksen.

‘Niet iedereen zit erop te wachten, maar geef bedrijven die wel willen de kans’

Hij realiseert zich dat veel van zijn collega’s niet op zo’n maatregel zitten te wachten. ,,De omzetten dalen en dan kijk je naar de kosten. Heel begrijpelijk. Maar geef bedrijven die het wel graag willen in ieder geval de kans.’’

De brief richting het gemeentebestuur wordt ondertekend door twee andere winkels in het centrum, schoenenzaak Ziengs en Intersport. Acht zaken die gevestigd zijn op Emmer bedrijventerreinen staan ook met hun naam onder het schrijven. Het betreft Carpetright, Gamma, Jysk, Karwei, Kwantum, Leen Bakker, Praxis en Tuinbeurs Nederland.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu