Optochten in Diever voor nieuw dorpshuis

Raad serveert plannen Dingspilhuus af.

Diever komt massaal in actie voor het Dingspilhuus, het dorpshuis. Deze maand is er twee keer een optocht naar het raadhuis, waar naar verwachting honderden inwoners in meelopen.

Diever komt massaal in actie voor het Dingspilhuus, het dorpshuis. Deze maand is er twee keer een optocht naar het raadhuis, waar naar verwachting honderden inwoners in meelopen.

De eerste is dinsdag, voorafgaand aan de raadscommissie Sociaal domein. Ook twee weken later, voor aanvang van de gemeenteraadsvergadering, is er een optocht. In de commissie wordt gesproken over de plannen van de stichting Dingspilhuus voor complete nieuwbouw van het dorpshuis. De raad zal er op 23 februari een knoop over doorhakken. Bestuurslid Hans Wortelboer van de supportersvereniging Diever-Wapse verwacht een massale deelname. ,,We willen duidelijk maken dat de gebruikers van het Dingspilhuus helemaal achter de nieuwbouwplannen staan."

Leefbaarheid
Tot de optochten is besloten tijdens een door de supporters van voetbalvereniging Diever-Wapse georganiseerde bijeenkomst in het Dingspilhuus zelf. Wortelboer en de zijnen hadden er alle gebruikers van het dorpshuis voor uitgenodigd. Alfred Schoenmaker, voorzitter van de stichting Dingspilhuus, gaf een toelichting op de nieuwbouwplannen. Daarvoor is bijna een half miljoen meer nodig dan de 1,2 miljoen euro die de gemeente Westerveld eerder voor de aanpak van het dorpshuis reserveerde.

Vorige maand uitten bij een eerste bespreking van de nieuwbouwplannen nogal wat raadsleden kritiek op het gevraagde extra krediet van 450.000 euro. Wortelboer: ,,Het is dus belangrijk de politici duidelijk te maken hoe belangrijk het Dingspilhuus is voor Diever. We hebben het over de toekomst van de verenigingen en de leefbaarheid van dit dorp. Een alternatief voor het Dingspilhuus is er niet." De op de bijeenkomst aanwezige clubs besloten voorafgaand aan de twee vergaderingen in optocht van het Dingspilhuus naar het raadhuis te lopen. De vergaderingen beginnen 20 uur, de optochten vertrekken een uur eerder. ,,Er zal muziek worden gemaakt en er zijn inmiddels tweehonderd fakkels besteld." Naar verwachting lopen honderden Dievernaren mee.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu