Opzienbarende vechtpartij tussen bootjevaarders in Giethoorn. Politie arresteert man (31) uit Emmer-Compascuum

,,Dit hebben we nog nooit meegemaakt.” Ondernemers in de omgeving van de gracht in Giethoorn waar bootjesvaarders elkaar zondagmiddag fysiek te lijf gingen, balen als een stekker van het incident. ,,We staan er weer lekker op.”

Zondag belandde een man in het water bij een vechtpartij (rechts), de dag erna is daar niets meer van te merken in Giethoorn, serene rust in de Dorpsgracht.

Zondag belandde een man in het water bij een vechtpartij (rechts), de dag erna is daar niets meer van te merken in Giethoorn, serene rust in de Dorpsgracht. Videostill

Bij de vechtpartij in Giethoorn, ook wel bekend als ‘het Venetië van Nederland’, raakte een man ernstig gewond, meldde de politie zondag. Later die avond hield ze één persoon aan. ,,Een 31-jarige inwoner van Emmer-Compascuum", aldus een woordvoerder. Meer aanhoudingen zijn (nog) niet verricht, hoewel er meerdere mensen bij betrokken zouden zijn.

Op videobeelden die al snel via sociale media werden verspreid, is te zien hoe mensen in bootjes, in het water en langs de kant elkaar te lijf gaan.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's