Oranje Fonds zoekt drie bijzondere (geestelijke gezondheid)projecten in Emmen die kans maken op Appeltjes van Oranje 2021 (15.000 euro en een bronzen beeldje)

Foto: © Oranje Fonds.

Het Oranje Fonds is dinsdag gestart met een zoektocht naar bijzondere projecten uit Emmen die kans maken op een Appeltje van Oranje 2021. Omdat het thema dit jaar ‘mentale kracht’ is, wordt gezocht naar projecten die ervoor zorgen dat mensen die het mentaal niet gemakkelijk hebben, zich weer goed voelen.

Projecten uit Emmen kunnen zich tot en met 1 november hier aanmelden. De drie winnende initiatieven krijgen in juni een Appeltje van Oranje uit handen van Koningin Máxima.

Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds: ,,Wanneer mensen kampen met mentale problemen is het enorm waardevol als er iemand is die ze bij de samenleving betrekt. Iemand die géén professionele zorgverlener is. Waar ze steun aan hebben, die ze helpt om hindernissen te overwinnen en een stap verder te komen. Zo kunnen deze mensen voelen dat ze zichzelf mogen zijn en dat er anderen zijn die voor ze klaarstaan. We nodigen alle sociale initiatieven die dit mogelijk maken van harte uit zich aan te melden voor de Appeltjes van Oranje 2021”.

Bronzen beeldje en 15.000 euro voor elke winnaar

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt aan drie initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. Alle winnaars van een Appeltje van Oranje krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. Jaarlijks reikt Koningin Máxima de prijzen uit. In lustrumjaren wordt dit door Koning Willem-Alexander gedaan.

Nieuws

menu