Organisatie zet streep door Zuidenveld, dat honderdjarig bestaan zou vieren

Harrie Timmerman, voorzitter van Voedselbank Zuidoost-Drenthe. Foto: DVHN

De organisatie van het Zuidenveld heeft de jubileumeditie van het plattelandsfestijn afgelast. Het evenement zou in de tweede week van juli in Schoonebeek het honderdjarig bestaan vieren.

Zowel de bestuursleden van de plaatselijke commissie als die van de tentoonstellingsvereniging hebben woensdag unaniem besloten dat het Zuidenveld dit jaar niet door kan gaan. ,,We kunnen wel gaan wachten of de maatregelen tegen het coronavirus in juni anders worden, maar dan blijft te weinig tijd over om alles goed voor te bereiden. En zelfs als het door kan gaan, moet je je afvragen of het wel gepast is om feest te vieren”, vertelt Harrie Timmerman, voorzitter van de plaatselijke commissie.

Begrip

Het Zuidenveld wordt beurtelings gehouden in acht Zuidoost-Drentse plaatsen. In Schoonebeek waren al veel voorbereidingen getroffen voor wat een feestelijke jubileumeditie had moeten worden. Volgens Timmerman waren bewoners al begonnen met het versieren van de straten en ook de praalwagens voor de optocht zijn al half klaar. ,,Dat we het nu afgelasten is vervelend, maar ik ben ervan overtuigd dat het dorp begrip heeft voor deze keuze”, vertelt Timmerman.

Het evenement schuift nu een jaar door en wordt in de tweede week van juli 2021 alsnog in Schoonebeek gehouden. ,,Dan is het alleen geen 100-jarig jubileum meer, maar dan vieren we het 101-jarig bestaan.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu