Oud-Hoogeveners duiken op in tv-programma Bed & Breakfast: 'Spannend, maar zo leuk om mee te doen'

De deelnemers die vrijdagavond te zien zijn in Bed & Breakfast. Geheel links Henriëtte en Dick. Omroep Max

Ze vinden het reuze spannend, maar kijken er tegelijkertijd enorm naar uit. Oud-Hoogeveners Henriëtte en Dick duiken vrijdagavond op in het televisieprogramma Bed & Breakfast van Omroep Max.

In aflevering 3 zijn zij een van de drie duo’s die elkaars B&B testen en beoordelen door er een nacht te logeren. De opnamen, die in totaal zes dagen besloegen, waren al in januari. ,,Het was super leuk om mee te doen, maar het wordt wel heel spannend nu de uitzending dichtbij komt”, vertelt Henriëtte enthousiast.

Bierverzameling

Zeven jaar geleden verruilden Henriëtte en Dick de plaats Hoogeveen voor de gemeente Midden-Drenthe, waar zij een B&B zijn begonnen in een oude, sfeervolle boerderij. Het was de bierverzameling van Dick, die in Hoogeveen als docent Duits en geschiedenis werkt, die het echtpaar ertoe bracht om een grote boerderij te kopen.

Er bleek echter niet alleen ruimte voor de kolossale verzameling, maar ook voor twee verblijven waar ze logies met ontbijt aanbieden. In welke plaats de B&B zich bevindt? Omroep Max is streng. ,,Helaas mag ik de plaats niet noemen en dat geldt ook voor de naam van onze B&B en zelfs onze achternaam. Dat is de afspraak”, legt Henriëtte uit.

‘Feel-good tv’

Het was volgens haar vooral op aandringen van familie en vrienden dat ze besloten om deel te nemen aan het televisieprogramma. ,,Het is feel-good tv. En je wilt toch ook je B&B landelijk op de kaart zetten, wanneer zo’n mogelijkheid zich voordoet.”

De andere ondernemersduo’s zijn Sytse en Famke, die in Groningen een restaurant en een B&B runnen, en Jan Reinder en Janny, die een boerenbedrijf met B&B hebben midden in het natuurgebied de Drentse Aa.

Het programma is vrijdag 18 september om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu