Tuinders bij Emmen bedolven onder sneeuw en instortende kassen. 'Ik was er stil van. Enorme schade en zo'n 160.000 prachtige planten weg' | oud & nieuw(s)

Dagblad van het Noorden blikt traditiegetrouw terug op het afgelopen jaar. Vandaag februari. In de tuinbouwgebieden van Emmen bezwijken kassen bij zo’n tien bedrijven als gevolg van grote hoeveelheden sneeuw op het dak. De schade is enorm.

Ab van den Berg tussen de fleurige bromelia's. In februari raakte een hectare aan kassen onherstelbaar beschadigd en konden zo'n 160.000 planten worden weggegooid.

Ab van den Berg tussen de fleurige bromelia's. In februari raakte een hectare aan kassen onherstelbaar beschadigd en konden zo'n 160.000 planten worden weggegooid. Foto: DvhN

Ab van den Berg (56), mede-eigenaar van potplantenkwekerij Meewisse in Erica, weet het nog precies. Hij zat ‘s avonds thuis in Coevorden televisie te kijken toen opeens de telefoon ging. Het was helemaal mis met de kwekerij langs de Verlengde Vaart in Erica. Een groot gedeelte van de kassen was ingestort doordat de wind op het dak grote hoeveelheden sneeuw bij elkaar had geblazen.