Oud fabriekspand in hartje Coevorden wordt omgebouwd tot coronaproof theater

De voormalige machinefabriek van Marcon in Coevorden. Foto: Google Streetview

De voormalige machinefabriek van Marcon in hartje Coevorden doet vanaf 10 oktober dienst als tijdelijke locatie van Theater Hofpoort.

Dat is besloten nadat bleek dat de huidige zaal van Hofpoort, gelegen in Hof van Coevorden aan de Markt, vanwege de coronamaatregelen weinig mogelijkheden biedt om voorstellingen te houden.

Stichting Cultuurpodium Coevorden - waar Hofpoort onder valt - gaat het pand in de Sint Jansstraat ombouwen tot een theater waar in ieder geval tot het eind van dit jaar voorstellingen te zien zijn. Daar is straks plek voor 80 tot 100 bezoekers per voorstelling.

Metaalverwerkingsbedrijf Marcon ging in oktober 2016 failliet. Sindsdien staat het pand leeg.

‘Een enorme positieve boost’

Theaterdirecteur Saskia Kluwen is blij dat ze met haar team weer aan de slag kan. ,,In deze moeilijke tijd krijgen we met hulp van de provincie Drenthe, gemeente Coevorden en het Fonds Podiumkunsten een enorme positieve boost om door te gaan.”

Ook wethouder Jeroen Huizing is blij met de tijdelijke oplossing. ,,Het is mooi dat Hofpoort er op creatieve wijze in geslaagd is om toch de deuren weer te kunnen openen.”

Eerste voorstelling is op 10 oktober

Volgende week start het aankleden en inrichten van de machinefabriek. De werkzaamheden zijn eind september klaar. De deuren gaan zaterdag 3 oktober open, zodat nieuwsgierigen een kijkje kunnen nemen. Een week later volgt de eerste voorstelling.

Theater Hofpoort maakt binnenkort bekend welke voorstellingen zij tot en met december op de agenda heeft staan.

Lees ook

Nieuws

Meest gelezen

menu