Oude gemeentehuis van Borger wordt Hunebedcity

Visualisatie van Hunebedcity.

Plan Hunebedcity raakt in een stroomversnelling. Vrijdag wordt de verkoop van het oude gemeentehuis van Borger beklonken.

Als alles meezit openen de initiatiefnemers Wilma Hoedeman en haar dochter Marissa binnen een jaar hun oerdorpje in zakformaat. Vijftig mensen, deels met psychische klachten, deels met een verstandelijke beperking, krijgen een werkplek in Hunebedcity.

Vliegtuigslurf

Via een soort van vliegtuigslurf met aan beide kanten glas komen bezoekers straks in het overdekte oerdorpje, met links en rechts winkeltjes waar streekproducten worden verkocht die voor een deel in een productiehal worden gemaakt. Verder komt er onder meer een lunchroom met terras. De kosten van het project bedragen 2,2 miljoen.

Karakteristieke architectuur

Zowel provincie als gemeente Borger-Odoorn omarmt het plan. Voorwaarde was wel dat de door Cor Kalfsbeek ontworpen karakteristieke architectuur van het gebouw behouden blijft. Moeder en dochter Hoedeman runnen nu een steenworp verderop dan het oude gemeentehuis Lekker Hip, een winkel waar onder andere streekproducten worden verkocht. In de winkel werken mensen met een licht verstandelijke beperking.

Deze zomer al een pop-up terras

Voor Hunebedcity is de stichting OXO in het leven geroepen. De initiatiefnemers willen nog deze zomer Borger laten proeven van de sfeer van Hunebedcity. Marissa Hoedeman: ,,We gaan een pop-up terras bouwen. Met zonwerend tentdoek en meubilair dat we van Villa van Streek hebben gekocht.”

Nieuws

Meest gelezen

menu