Ouders van vermoorde Ralf Meinema over tweede aanhouding in zaak kofferbakmoord: 'Het lijkt de goede kant op te gaan'

Ingrid en Wietze Meinema . Foto DVHN

Voor de tweede keer binnen een week stonden rechercheurs voor de deur van de ouders van de omgebrachte Ralf Meinema uit Klazienaveen. Weer een arrestatie. ,,Het lijkt de goede kant op te gaan”, zegt moeder Ingrid Meinema.

In alle vroegte maandagmorgen is een tweede verdachte in de kofferbakmoord opgepakt. Het gaat om Hans. O. uit Emmen , die tweeënhalf jaar geleden ook al is aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op de Ralf Meinema (31), in de nacht van 30 op 31 maart 2017. Hij werd toen vrijgelaten wegens gebrek aan voldoende bewijs, maar bleef verdachte.

Ingrid en Wietze Meinema zijn verheugd dat weer een verdachte is opgepakt. Vorige week werd een 28-jarige Kenny B. uit Klazienaveen aangehouden. ,,We hebben altijd gezegd dat er meerdere daders bij betrokken waren, maar hadden niet gedacht dat zo snel weer iemand opgepakt zou worden. Het lijkt de goede kant op te gaan”, zegt moeder Ingrid.

Niet verrast

Ze zegt niet verrast te zijn dat Hans O. voor de tweede keer is aangehouden. ,,We hebben altijd in de veronderstelling geleefd dat hij er meer van weet.”

De ouders verhoogden begin dit jaar de beloning voor de gouden tip in de moordzaak naar 100.000 euro. Ze willen dat deze zaak wordt opgelost. Ralf Meinema werd dood aangetroffen in de kofferbak van zijn Mercedes die half in het Stieltjeskanaal bij Coevorden hing. Hij was zwaar mishandeld.

Nieuws

Meest gelezen

menu