Oudste flats van Emmen volgende maand tegen de vlakte

De te slopen flats aan de Meerstraat in Emmen. Foto: DvhN

De sloop van de drie leegstaande flats aan de Meerstraat in Emmen begint volgende maand. ,,De klus neemt naar verwachting zo’n vier maanden in beslag’’, zegt Lily Benjamin, woordvoerster van woningcorporatie Lefier.

De drie gebouwen in de wijk Emmermeer zijn de oudste nog bestaande flats van Emmen. Ze verrezen in 1951. De flats voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Ze zijn niet of nauwelijks geïsoleerd en hebben geen centrale verwarming. Daarnaast is de constructie van de galerijen onder de maat.

Al maandenlang zijn alle zestig appartementen leeg. Inmiddels zijn meerdere ramen dichtgetimmerd omdat onverlaten het nodig vonden om ruiten te vernielen. ,,We proberen vernielingen zoveel mogelijk tegen te gaan. Er is cameratoezicht en als er iets vernield is, komen we zo snel mogelijk in actie’’, zegt Benjamin.

Volgens Lefier is de sloop inmiddels aanbesteed. ,,We zetten nu de laatste punten op de i’’, zegt Benjamin. Het vrijkomende terrein is in beeld voor het concept Knarrenhof: hofjes met woningen voor jong en oud. In mei vorig jaar ondertekenden Lefier en ondernemer Peter Prak hiervoor een intentieovereenkomst.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu