Over een 'grensgeval' gesproken: Barger-Compascuum en Hebelermeer vieren feest van verbroedering tijdens Grensfest

Waar kun je een grensfeest nu beter houden dan eh... precies op de grens? En dat is wat er zaterdag gebeurt op de Nederlands-Duitse grens tussen Barger-Compascuum en Hebelermeer. Daar staat de derde editie van Grensfest op de agenda.

Het grensoverschrijdende Grensfest maakt zaterdag een doorstart bij de grenspaal tussen Barger-Compascuum en Hebelermeer (D). Medeorganisatoren Niklas Husers en Jessica Mencke zijn er klaar voor.

Het grensoverschrijdende Grensfest maakt zaterdag een doorstart bij de grenspaal tussen Barger-Compascuum en Hebelermeer (D). Medeorganisatoren Niklas Husers en Jessica Mencke zijn er klaar voor. Foto: Jan Anninga

Het initiatief voor Grensfest werd vijf jaar genomen vanuit buurdorpen Barger-Compascuum en Hebelermeer. „Wij kijken niet naar de zaken die ons verdelen, maar wij omarmen juist de verschillen en zien die als een versterking”, vertelt Jessica Mencke uit Barger-Compascuum, een van de organisatoren. „En zo moet het ook zijn”, vult haar Duitse medeorganisator Niklas Husers aan.

Eerder hakselen

Nieuws

menu