Overlegtafel staat op knappen. Project Schoonebeek van staatssecretaris Vijlbrief lijkt faliekant te mislukken

Tweede Kamerleden Henk Nijboer, Sandra Beckerman, Mark Strolenberg en Agnes Mulder voerden afgelopen vrijdag een stevig gesprek met de voorzitter van de Ontzorgtafel Bert Bouwmeester (uiterst links).

Tweede Kamerleden Henk Nijboer, Sandra Beckerman, Mark Strolenberg en Agnes Mulder voerden afgelopen vrijdag een stevig gesprek met de voorzitter van de Ontzorgtafel Bert Bouwmeester (uiterst links). Foto: Jan Anninga

Tweede Kamerleden, actiegroep Stop Afvalwater Schoonebeek en Dorpsbelangen Schoonebeek zagen aan de poten van de overlegtafel over waterinjectie in het oliedorp. De kritiek richt zich vooral op staatssecretaris Hans Vijlbrief.

De staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft volgens betrokkenen de schone schijn opgehouden voor wat betreft de zeggenschap van de omgeving bij herstart van de oliewinning. Nu blijkt dat de invloed van omwonenden op de NAM-plannen beperkt lijkt, neemt de wrevel in Schoonebeek én Den Haag toe. Kamerleden stelden donderdag kritische vragen en wederom stapte iemand op van de lokale overlegtafel.

Pakkie-an

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's