Overnachten in een hotel of bed en breakfast in Drenthe? Daarvoor moet je dieper in de buidel tasten. Toeristenbelasting stijgt bijna 6 procent

De toeristenbelasting stijgt met 5,8 procent in Drenthe. ANP

Wie overnacht in een hotel in Drenthe betaalt dit jaar meer toeristenbelasting. Het gemiddelde tarief bedraagt 1,43 euro per persoon per nacht. Dat is een stijging van 5,8 procent.

Dit blijkt uit onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl.

In vijf van de twaalf Drentse gemeenten is dit jaar ten opzichte van vorig jaar een verhoging doorgevoerd in het tarief voor de toeristenbelasting. Westerveld is de grootste stijger: het tarief ging van 1,35 euro naar 1,75 euro per persoon, per nacht en dat is een stijging van 29,6 procent. Met dit tarief betaal je in Westerveld, samen met gemeente Noordenveld, de meeste toeristenbelasting van alle Drentse gemeenten.

Laagste bedrag

In Tynaarlo en Aa en Hunze wordt van alle Drentse gemeenten het laagste bedrag van een toerist gevraagd: 1,20 euro. Meppel is de enige gemeente in de provincie waar geen toeristenbelasting wordt geïnd.

Hoewel de stijging hoger ligt dan het landelijk gemiddelde, geldt in Drenthe nog steeds het op twee na laagste tarief van alle Nederlandse provincies. In heel Nederland ligt het gemiddelde namelijk 60 cent hoger.

In Noord-Hollandse gemeenten wordt gemiddeld het hoogste belastingtarief gehanteerd. Toeristen betalen hier gemiddeld 2,95 euro per persoon, per nacht. In Amsterdam ligt dit bedrag zelfs op 11,29 euro per persoon per nacht.

Nieuws

menu