Overvaller tankstation Schoonoord veroordeeld tot celstraf en verplichte opname in kliniek

Een 25-jarige man uit Schoonoord is dinsdag door de rechtbank in Assen veroordeeld tot 561 dagen gevangenisstraf voor het plegen van het een gewapende overval op een tankstation in zijn woonplaats.

De overval op het tankstation in Schoonoord is eind vorig jaar op klaarlichte dag gepleegd. Foto: Persbureau Meter

De overval op het tankstation in Schoonoord is eind vorig jaar op klaarlichte dag gepleegd. Foto: Persbureau Meter

De rechtbank vindt ook dat de verdachte zich maximaal een jaar moet laten opnemen in een forensische behandelkliniek. De verdachte heeft verklaard dat de overval op 4 november vorig jaar een schreeuw om hulp was. Het gebeurde op klaarlichte dag, rond kwart over twaalf in de middag. De man was zwaar onder invloed van speed.

Trauma

De officier noemde het vorige week bij de voortzetting van de behandeling van de strafzaak kwalijk om door middel van een overval om hulp te schreeuwen. ,,Dit soort feiten leveren bij de slachtoffers een behoorlijk trauma op. Ze dragen het lang met zich mee, hebben vaak angst om op straat te komen.”

De rechtbank heeft, conform de eis van de officier, een groot deel van de celstraf voorwaardelijk opgelegd (een jaar). De man komt volgende week vrij en moet dan direct naar een kliniek.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Rechtbank
Assen
menu