Pé & Rinus geven vier optredens in de achtertuin van café De Amer. Cultuurpodium gaat door met gratis terrasconcerten

Her Majesty, coronaproof in de tuin van café De Amer. Foto: Gerrie van Barneveld

Cultuurcafé De Amer in Amen pakt de draad weer met op een serie terrasconcerten op de zondagmiddag, terwijl artiesten als Spinvis, Pé & Rinus en Paul de Munnik deze zomer op het podium in de achtertuin staan.

Onder het motto ‘genieten vanuit je luie stoel’ treden Pé & Rinus (10 en 11 juli), Paul de Munnik (24 en 25 juli), Spinvis (22 augustus) en King of the World (19 september) op in de tuin van café De Amer.

,,Deze acts zouden vorig jaar al spelen, dan wel in de tuin, dan wel binnen als onderdeel van het winterprogramma, maar de concerten moesten vanwege corona worden verzet”, zegt Inge van de Graaf van het cultuurpodium.

Net als vorig jaar treden de artiesten steeds tweemaal op. ,,Op zaterdag om 16.30 uur en 20.00 uur en op zondag om 13.00 en 16.30 uur. De concerten duren steeds één uur zonder pauze.”

Deep Dark Woods: ‘een buitenkansje’

Naast genoemde acts komt op zondag 5 september Deep Dark Woods samen met Evan Cheadle naar De Amer. ,,Een buitenkansje”, zegt Van de Graaf. ,,Een band uit Canada die alternatieve folk speelt.”

Kaartverkoop gaat hard

Volgens Inge is belangstelling voor kaarten zoals vanouds erg groot. ,,Voor de concerten van Pé & Rinus ligt inmiddels een wachtlijst klaar.”

De Amer zegt geen coronacheck bij hun gasten te doen. ,,Wel moet iedereen anderhalve meter afstand tot elkaar houden.”

Reserveren gaat via het e-mailadres reserveren@cafedeamer.nl, onder vermelding van naam, telefoonnummer, welk concert en het aantal kaarten. Van de Graaf: ,,Ook moeten bezoekers aangeven of ze uit één huishouden komen. Na het ontvangen van de mail krijgen ze binnen enkele dagen een betaalverzoek. Pas na betaling, en onze bevestiging daarvan, is je reservering afgerond.”

Vorig jaar zomer traden onder meer Douwe Bob, Spinvis, Huub van der Lubbe, Her Majesty en Tim Knol op in de achtertuin van de Amer, steeds voor 80 bezoekers per concert.

Afhankelijk van de coronamaatregelen hoopt De Amer in het najaar te kunnen starten met binnenconcerten. Daar is nog geen programma van bekend.

‘Zummer op Zien Zundags’

Op vijf zondagen zijn op het terras van het cultuurcafé Cave Canem (4 juli), My Old Suitcase (18 juli), Same Old (1 augustus), Bouke’s Bee Boys (8 augustus) en Moorland (15 augustus) te zien.

,,Deze gratis concerten duren steeds van 14.00 tot 17.00 uur. Reserveren is niet nodig, maar kom op tijd, want vol is vol.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu