PVV Emmen wil vertrek van fractievoorzitter Tom Kuilder na ophef op Twitter

Het rommelt binnen de fractie van de PVV in Emmen. Fractiegenoten van voorzitter Tom Kuilder hebben zijn vertrek geëist.

Oorzaak zijn berichten van Tom Kuilder vorige week op Twitter. Daarin stak hij zijn voorliefde voor het internetforum Stormfront niet onder stoelen of banken. Stormfront staat bekend om haar antisemitische ideeën. De Holocaust wordt er regelmatig ontkend.

Een lijn

Die houding van Kuilder is ook tegen het zere been van PVV-topmensen als Geert Wilders en Gidi Markuszower, die beiden een achtergrond in Israël hebben. Vanavond wordt in Amsterdam een laatste poging ondernomen om de drie leden van de Emmer PVV-fractie op één lijn te krijgen.

Behalve Kuilder bestaat de PVV-fractie in Emmen uit Martijn Storm en Edwin Rixtum. Ze bevestigen tegenover deze krant dat er onvrede binnen de fractie heerst en dat ze Kuilder als fractievoorzitter liever kwijt dan rijk zijn.

'Vragen om problemen'

Kuilder zelf wilde gisteravond eerst niks zeggen, maar kwam vlak voor de bijeenkomst in Amsterdam met de volgende quote: ,,Als je iemand met een IQ van boven de 100 dwingt om samen te werken met 3 mensen met een IQ van beneden de 80, dan is dat vragen om problemen.’’

Maar inmiddels hebben de drie ook een getekende verklaring aan Dagblad van het Noorden doen uitgaan, waarin ze schrijven dat ze een poging doen om het onderlinge vertrouwen te gaan herstellen. Volgens ingewijden is dat onder druk van ‘Den Haag’ gebeurd. Er zou grote angst zijn om de derde zetel in Emmen kwijt te raken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu