Hippisch toerisme in Drenthe? Provincie best geschikt voor paardrijden, maar 'laten we wel wezen, geen centimeter bos is van ons'

Als het aan Stichting Paardenroutes Drenthe ligt, wordt Drenthe de aantrekkelijkste provincie voor buitenritten te paard. Donderdag presenteerde de belangenclub haar ideeën in manege Les Chevaux in Buinen.

De presentatie van ideeën over meer paardentoerisme in Drenthe. V.l.n.r.: Marjolein van Tiggelen, gedeputeerde Henk Brink, Bas Luinge (Recreatieschap Drenthe), Martin Bottelier (vicevoorzitter Paardenroutes Drenthe) en manegepaard Spikkel.

De presentatie van ideeën over meer paardentoerisme in Drenthe. V.l.n.r.: Marjolein van Tiggelen, gedeputeerde Henk Brink, Bas Luinge (Recreatieschap Drenthe), Martin Bottelier (vicevoorzitter Paardenroutes Drenthe) en manegepaard Spikkel. Foto: Jan Anninga

Tijdens de presentatie in de overdekte paardenbak van de manege werden de zogeheten visie en uitvoeringsagenda voor het initiatief overhandigd aan gedeputeerde Henk Brink en Bas Luinge, voorzitter van Recreatieschap Drenthe. Met de plannen wil Stichting Paardenroutes Drenthe ook samenwerking zoeken met grondeigenaren en andere belanghebbenden om buitenrijden voor ruiters en menners populairder te maken in Drenthe.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's