Paddenstoelen plukken in het bos. Kok Bob ten Brinke legt uit welke paddenstoelen je gerust kunt eten

Wild plukken is populair. Steeds meer mensen gaan de bossen in om paddenstoelen te plukken. Maar dit kan heel gevaarlijk zijn. Sommige soorten zijn erg giftig. Een kleine portie paddenstoelen voor jezelf plukken is toegestaan. Maar er zijn heel wat restricties en regels waar je je als plukker aan moet houden. Colin Mooijman gaat met ervaren plukker en chef-kok van Gronings restaurant Brussels Lof de Drentse bossen in om verse en veilige paddenstoelen te plukken. Link eventueel bericht: https://www.dvhn.nl/groningen/Wild-plukken-Wat-wel-en-niet-mag-22388392.html En link eventueel met: https://www.knnv.nl/knnv-landelijk-bureau/nieuws/wildplukken-met-respect-voor-de-natuur En link met de paddenstoelenquiz die nog niet online staat?

Het is najaar en steeds meer mensen zoeken paddenstoelen in het bos voor een fijne maaltijd. Maar welke kun je eten en welke kun je beter laten staan?

Verslaggever Colin Mooijman toog met kok Bob ten Brinke van restaurant Brussels Lof uit Groningen het bos in Drenthe in. Ten Brinke legt uit welke paddenstoelen wel gegeten kunnen worden en welke niet. ,,Ik pluk de paddenstoelen waarvan ik weet dat ik ze kan eten. Bij twijfel laat ik ze staan."

Nieuws

menu