Parkeergarage Willinkplein Emmen gaat morgen open

Het Willinkplein gaat stevig op de schop. Foto: Gemeente Emmen

De eerste auto’s nemen morgen (dinsdag 21 april) bezit van de nieuwe parkeergarage aan het Willinkplein in Emmen.

Aan de twee lagen tellende parkeergarage Willinkplein is sinds vorig jaar zomer gewerkt. De parkeergelegenheid is uitgebreid met zo’n vijfduizend vierkante meter en biedt nu ruimte aan 673 auto’s, plus 180 parkeerplaatsen boven de grond.

Wethouder René van der Weide: ,,Het eerste deel is nu klaar. Normaal gesproken hadden we dit ook zeker gevierd, maar dat is nu niet verstandig.”

Tijdelijke in- en uitgang

Vanaf de Hondsrugweg kunnen bezoekers de parkeergarage in- en uitrijden. Het is nu nog niet mogelijk alle trappenhuizen te gebruiken, omdat de bouw van het gebouw erboven nog in volle gang is. Daarom is er een tijdelijke in- en uitgang voor voetgangers via het Raadhuisplein.

Nieuwe vloer in oude deel

De tijdelijke inrit vanaf de Wenning (bij Albert Heijn) blijft nog een tijdje open. Het oude deel van de parkeergarage (onder het Raadhuisplein) ) krijgt namelijk een nieuwe vloer.

,,Onder meer de bewoners van de Myriadeflat moeten daarom nog tot eind mei inrijden vanaf de tijdelijke inrit. Ook als de Hondsrugtunnel deels is afgesloten door bouwwerkzaamheden, moeten bezoekers nog gebruik maken van deze tijdelijke ingang.”

Rabobank, hotel en horeca

Aan de zuidkant van het Raadhuisplein wordt momenteel door projectontwikkelaar Peter van Dijk gebouwd aan een pand waarin onder meer een hotel, de Rabobank en diverse horecagelegenheden komen.

Volgens de gemeente Emmen is eind dit jaar de nieuwe inrichting van het plein afgerond. Het project zou Emmen in eerste instantie ongeveer 12 miljoen euro gaan kosten, maar eind januari bleek dat dit de gemeente 750.000 euro extra gaat kosten.

Nieuws

Meest gelezen

menu