Parochie mag verhuurd kantoor laten ontruimen

Het kantoor aan de Nassaulaan

De Parochie van de Heilige Franciscus van Assisi in Assen mag een kantoor aan de Nassaulaan laten ontruimen.

De Parochie van de Heilige Franciscus van Assisi in Assen mag een kantoor aan de Nassaulaan laten ontruimen.

Dit is de uitkomst van een kort geding maandag voor de rechtbank in Assen. De parochie van de katholieke kerk had de kantoorruimte verhuurd aan de coöperatieve vereniging Kortass International, die al geruime tijd verzuimde de huur te betalen. Over de periode 1 november 2014 tot en met december 2015 is een achterstand ontstaan van 17.500 euro.

Beschaamd vertrouwen

Kortass houdt zich bezig met het vinden van een locatie voor een scheepswerf in Flevoland, liet voorzitter Assies tijdens de zitting weten. Het is allemaal bijna in kannen en kruiken, maar pas begin mei, als alles bij de notaris is gepasseerd, komt er geld en kan de huur worden betaald.

Het aanbod om alle achterstallige huur op vrijdag 6 mei, de dag na Hemelvaart, te betalen, wees de parochie echter af. Het vertrouwen in Kortass is beschaamd door soortgelijke toezeggingen in het verleden, liet een woordvoerder weten.

Daarop besloot kantonrechter Rein Terpstra de vordering tot ontruiming toe te wijzen. De parochie liet weten wel af te zien van het innen van de boete van 250 euro voor elke dag dat de huur te laat is betaald. Die boete was afgesproken toen Kortass beloofde op 30 september de huur van het voorafgaande jaar te zullen voldoen. Inmiddels is die boete al opgelopen tot ruim 14.000 euro.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu