Pas op voor gladheid! Bij Gasteren, Zeijen en Noordscheschut zijn vrijdagochtend al ongelukken gebeurd op spekgladde wegen

Een flinke klap op een spekgladde Peesterweg bij Zeijen. Foto: Compact Media

Je rekent er misschien niet meer op, maar het kan vanochtend plaatselijk nog spekglad zijn op de weg.

Op het Oosteinde bij Gasteren raakte vrijdagochtend een auto in de slip. Het voertuig belandde in een greppel langs de weg. Volgens de fotografen ter plaatse was het wegdek spiegelglad. Hulpdiensten hebben de gemeente gebeld met het verzoek om te strooien. Dat is inmiddels gebeurd.

Ook op de Peesterweg in Zeijen ging het mis. Hier raakten drie auto's betrokken bij een aanrijding en ook hier melden de fotografen dat de weg spekglad is.

Bij beide ongelukken zijn inzittenden gewond geraakt, maar over de aard van de verwondingen is nog niets bekend. In Zeijen bevrijdde de brandweer een inzittende uit een van de auto's. Een slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Op de Coevorderstraatweg in Noordscheschut raakte een vrouw de macht over het stuur kwijt op een spekglad wegdek. De auto kwam tot stilstand tegen een boom.

 

Opvriezing

De ongelukken gebeurden op weggedeelten die in de schaduw liggen. De gladheid is zeer plaatselijk en ontstaat vermoedelijk door opvriezing vanuit de nog bevroren ondergrond.

Nieuws

Meest gelezen

menu