Publiek in Wildlands Emmen getuige van geboorte én dood van onager veulentje: 'Vreselijk om te zien hoe hard de natuur kan zijn'

Foto: Jonathan van der Linden

Voor de ogen van het publiek is zondagmiddag in Wildlands in Emmen een pasgeboren onager veulentje gedood door een soortgenoot.

Het tafereel werd door een van de bezoekers op beeld vastgelegd. Te zien is hoe het jonge dier wordt aangevallen. Wildlands laat via Facebook weten dat de onager direct na de geboorte een trap heeft gekregen van een andere onager.

Wildlands kan gedrag niet verklaren

,,We betreuren dat bezoekers hier getuige van zijn geweest. Op dit moment kunnen we het gedrag van de aanvallende merrie niet verklaren'', laat Wildlands weten.

Als reactie op het Facebook-bericht van Wildlands tonen mensen hun begrip voor het feit dat wilde dieren soms onvoorspelbare dingen doen. Meerdere bezoekers vertellen dat ze ook hebben gezien dat het veulen werd geboren. ,,Jullie kunnen hier niks aan doen. Het was prachtig om de bevalling live te zien. Helaas liefst voor t veulen slecht af", schrijft Petra Oost.

Ingrid Zwolle zegt: ,,Het was vreselijk om te zien hoe hard de natuur kan zijn. Het vlies zat er nog omheen en het leek alsof de andere merrie kwam helpen. Helaas ging dat anders."

Echte wilde dieren

Onager paarden zijn wilde ezels die hun leefgebied in Azië hebben. Wildlands omschrijft ze als echte wilde dieren. Ze leven in Emmen samen met kamelen in het woestijngebied van Serenga.

Twee jaar geleden gebeurde in Wildlands iets soortgelijks . Toen ging een drie dagen oud onager veulentje ook dood nadat het vermoedelijk een trap had gekregen van een andere onager.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu