Peizenaren mogen stemmen over lot Oude Velddijk 26

Het logo van de gemeente Noordenveld.

Inwoners van Peize mogen vanaf volgende week digitaal stemmen over het lot van de Oude Velddijk 26 in Peize. De voorkeur van de inwoners zal worden ingebracht bij de gemeenteraad.

Inwoners kunnen kiezen uit vier opties: één vrijstaande woning, een twee-onder-eenkapwoning, zestien levensloopbestendige woningen of een Noordenveldse variant op een ‘knarrenhof’ waarbij oudere en jongere bewoners in een hofje bij elkaar wonen en een beetje op elkaar letten.

De Oude Velddijk 26 is een behoorlijke kavel van 6700 vierkante meter. Al sinds 1999 heeft de gemeente het perceel aangekocht, met de bedoeling een extra ontsluiting voor de woonwijk De Vennen en meer woningen te realiseren. Tot de uitvoering is het nooit gekomen.

Draagvlak

Dat wordt de hoogste tijd, vindt wethouder Henk Kosters van Gemeentebelangen. Hij zei eerder dat Peize met smart op seniorenwoningen zit te wachten. Om draagvlak te creëren wordt eerst een stemming gehouden. Op hoeveel invloed de uitkomst heeft op het daadwerkelijke besluit van de raad, kon Kosters geen antwoord geven. ,,We kijken naar de reacties en besluiten daarna hoe we verder gaan.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu