Peizer bedrijf in de clinch met Noordenveld

Peizer bedrijf in de clinch met Noordenveld. Foto: Google Streetview

De gemeente Noordenveld ligt in de clinch met Rieks Meinders Transport- en Loonbedrijf in Peize. Het bedrijf is op verschillende punten in overtreding en krijgt nu een last onder dwangsom opgelegd.

Anderhalf jaar geleden bleek dat het bedrijf illegaal verharding had aangebracht op een perceel, dat volgens het bestemmingsplan landschappelijke waarde heeft. Verder worden ter plaatse, aan de Wolddijk, veel goederen in de buitenlucht opgeslagen. Ook dit is niet toegestaan.

De eigenaar beloofde oktober vorig jaar beterschap, maar dat bleek na een tweede controle niet het geval. Nu wordt hij verplicht het te regelen, ander laat de gemeente het op kosten van de onderneming uitvoeren. Dat gaat enkele duizenden euro's vergen.

Het loon- en transportbedrijf groeit aan de Wolddijk uit zijn jasje. Eigenlijk vindt de gemeente dat de bedrijvigheid in de huidige omvang daar niet meer past. Elders in Peize zijn echter geen loodsen beschikbaar waar de onderneming opslagruimte kan huren.

De kwestie kwam aan het rollen naar aanleiding van een anonieme klacht. De gemeente meldt dat de klacht ook anoniem blijft.

 

 

 

 

 

Nieuws

Meest gelezen

menu