Pers in de wacht gezet bij WKE

De kantine van WKE. FOTO FRANK JEURING

Kantine WKE dinsdagavond, rond zessen. Enkele tientallen fans omcirkelen de statafels. Ze blijven binnendruppelen, maar er is geen verband met de actualiteit, verzekert de kantinebaas. Sociaal gezien is dit het kloppend hart van het woonwagenkamp. De drukte is van alledag.

,,Ik hoorde het om half drie op de radio’’, zegt een trouwe supporter. Als hij van de eerste schrik bekomen is kan hij steeds meer begrip opbrengen voor het bestuursbesluit, hoe lastig het ook te aanvaarden is voor een supporter van een club die nog net geen half jaar bestaat.

,,Beginnen met een schone lei is misschien de beste oplossing. Er is hier de laatste jaren qua jeugd iets moois opgebloeid. Vroeger hadden we geen jeugd. Nu spelen we met tien teams in de competitie. Na het kampioenschap in 2009 is er een enorme toestroom op gang gekomen van jeugdleden uit omliggende wijken. Dat mogen we niet verloren laten gaan. Daarom is zo’n doorstart waarschijnlijk de beste oplossing.’’

Of dat inderdaad heeft meegespeeld in de besluitvorming om een dag voor de zitting van het hoger beroep de handdoek in de ring te gooien, blijft ongewis. Een vrouw brieft een dienstmededeling over, dat het bestuur niet met de pers praat voor de leden zijn geïnformeerd. ,,Het is al erg genoeg dat die dit nieuws uit de media hebben gehoord’’, voegt ze er aan toe.

Nieuws

Meest gelezen

menu