Peter van der Velde inspirator voor kunstexpo

Kunstwerk van Geretje Geertsma (detail) geinspireerd door een gedicht van Peter van der Velde

Peter van der Velde is al een tijdje niet meer onder ons, maar hij inspireert nog altijd. Kunstenaars uit Roden en omgeving tonen dat in Kunstencentrum K38 in Roden.

Dichter, cabaretier, liedjesschrijver Peter van der Velde is honderd jaar geleden geboren en ter ere daarvan heeft Noordenveld dit jaar uitgeroepen tot Peter van der Veldejaar. De expositie Ín woord en beeld’ opent vrijdagmiddag 9 november en geldt als een van de hoogtepunten tijdens dit themajaar.

Dichters, schilders, beeldhouwers en tekenaars hebben inspiratie gezocht in de gedichten van Van der Velde en dat levert een gevarieerde kunstexpositie op. Maar wel met hetzelfde uitgangspunt: het gevoel dat hoort bij Noord-Drenthe.

Van der Velde is in 1986 benoemd tot ereburger van Noordenveld vanwege diens inspanningen voor de liefde voor het Drentse land en de Noord-Drentse variant van de streektaal. Hij was mede-oprichter van de muziek- en cabaretgroep De Bekketrekker.

Burgemeester Klaas Smid opent de expositie om 16.15 uur. Zondag 25 november is in het kunstencentrum een literaire middag verzorgd door tijdschrift Roet. De middag is ‘8x Peter van der Velde’ gedoopt.

De expositie is tot en met 2 december te zien in het gebouw aan de Kanaalstraat 38.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu