Bianca Haan van De Treffer '16 start petitie om sportvelden 2e Exloërmond te heropenen

De voetbalvelden in 2e Exloërmond. Foto archief DvhN

Bianca Haan van voetbalvereniging De Treffer ’16 is een petitie gestart waarin de gemeente Borger-Odoorn wordt opgeroepen de voetbalvelden in 2e Exloërmond te heropenen.

De twee voetbalverenigingen in het dorp, De Treffer ’16 en TEVV, hadden tot en met vorige week de tijd gekregen om een gezamenlijk plan in te dienen voor het behoud van het voetbal in het dorp. Dat gebeurde niet, waarop beide de toegang ontzegd werd tot het sportterrein. De twee clubs zijn het al jaren oneens over onder meer het gebruik van de faciliteiten.

De petitie werd op maandag gestart en loopt nog tot en met 25 mei. Op het moment van schrijven hebben ongeveer 1000 mensen gereageerd. Haan gaat de petitie na afloop aanbieden aan de gemeente.

De leden van voetbalclubs kregen in oktober van de gemeenteraad van Borger-Odoorn drie opties voor de toekomst mee: samen verder als een club, gescheiden maar met goede onderlinge afspraken of een einde van het voetbal in het dorp. Het overleg tussen beide clubs leidde uiteindelijk niet tot voldoende resultaat, oordeelde de gemeente. Wel deed Treffer ‘16 nog een handreiking door geen protest aan te tekenen als TEVV als naam voor de nieuwe vereniging wordt gekozen.

De laatste reageerde met een afwijzing van dit voorstel. Daarop besloot wethouder Niek Wind over te gaan op het uitvoeren van de in oktober aangenomen motie. Wind riep tegelijkertijd de inwoners van 2e Mond op om met alternatieve plannen voor het behoud van het voetbal in het dorp.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu