Petitie heropening sportvelden 2e Mond levert ruim 1400 handtekeningen op (maar volgens wethouder is er meer nodig)

Ingang van het sportpark in 2e Exloërmond Foto: Harry Tielman

De petitie voor het behoud van de sportvelden van 2e Exloërmond heeft meer dan 1400 handtekeningen opgeleverd.

Bianca Haan van voetbalvereniging De Treffer ’16 startte enkele weken geleden de actie die moet helpen de voetbalvelden in het dorp te heropenen. De gemeente ontzegde begin mei de club en TEVV, de andere voetbalvereniging in het dorp, de toegang tot het terrein. Beide clubs zijn het al jaren oneens over het gebruik van het sportpark. De gemeente stelde een ultimatum: kom er samen uit of het is over en uit met het voetbal in het dorp. De deadline verstreek zonder dat het tot een gezamenlijke oplossing kwam.

Om de deur toch weer op een kier te krijgen, lanceerde Haan de petitie. ,,Als ik kijk naar het totaal aantal reacties, dan moet dit toch een signaal afgeven”, aldus Haan. Dinsdagmiddag gaat ze de petitie voor het gemeentehuis in Exloo overhandigen aan wethouder Niek Wind. ,,Er gaan ook een aantal jeugdspelers mee, die allemaal een tekening of een spandoek maken. Laten we hopen dat het allemaal een positief effect heeft.”

‘Bal ligt niet bij ons’

Wethouder Niek Wind kijkt sympathiek aan tegen de actie, maar geeft er wel bij aan dat de petitie geen gevolgen heeft voor het eerder genomen besluit van de gemeente. ,,Ik neem de handtekeningen met veel plezier in ontvangst, maar de bal ligt niet bij ons. Die ligt bij het dorp.”

Begin mei riep Wind het dorp op om met initiatieven voor het voortbestaan van het dorpsvoetbal te komen. Daar is op gereageerd, laat hij weten. ,,Er zijn inwoners die gesprekken voeren met beide clubs. Ze kijken of er alsnog een mogelijkheid bestaat om de neuzen alsnog dezelfde kant op te krijgen.”

Een seizoen op slot

2e Exloërmond heeft nog tot 1 juli de tijd om met breed gedragen oplossing te komen. Anders zijn de velden voor het komende seizoen verboden terrein voor de voetbalclubs. Hoe het daarna verder gaat, is nog koffiedik kijken, aldus Wind. ,,Maar de gemeente is niet van plan om jaren tegen onbespeelde velden aan te kijken.” Er valt in dat geval alsnog een beslissing over een andere bestemming voor de locatie. ,,We hopen dan ook dat het gezond verstand in 2e Mond komt bovendrijven.”

Nieuws

menu