Pittige klimmen, uitdagende steenpartijen en mooie trails. Internationale mountainbikers rijden wedstrijd op Col du Vam in Wijster

Puck Pieterse.

Op de Col du Vam in Wijster staan komende zaterdag en zondag internationale mountainbikers aan de start van de XLC 3 Nations cup serie in de UCI categorie C1, het hoogste niveau dat in Nederland verreden wordt.

Onder anderen de Nieuw-Zeelander Sam Gaze, teamgenoot van Mathieu van der Poel bij Alpecin-Feniks, Lotte Koopmans van team Brentjens, Puck Pieterse, ook van Alpecin-Feniks en Fem van Empel van Pauwels Sauzen-Bingoal starten in Wijster.

‘Col du Vam leent zich uitstekend voor mountainbike wedstrijden op niveau. De klimmen zijn pittig, er liggen technisch uitdagende steenpartijen en mooie trials aan de onderzijde van de berg. Doordat de berg open is heeft het publiek goed zicht en kan de wedstrijd goed volgen’, aldus woordvoerder Alex Schuttert.

Jeugd in actie

Op zaterdag 30 april zijn er wedstrijden van de KNWU Landelijk Jeugd Competitie mountainbike. Dit zijn wedstrijden voor de jongere jeugd tot 15 jaar. Afhankelijk van de leeftijdscategorie varieert de duur en moeilijkheidsgraad van de wedstrijden.

Op de zaterdagavond is er ook voor recreatieve mountainbikers nog een Funrace. Daaraan kan iedereen met een mountainbike en een goede helm meedoen. De technisch moeilijke passages worden overgeslagen, om ook de technisch wat minder geoefende biker een leuke zaterdagavond te bezorgen.

Organisatie

De organisatie op de VAM berg is in handen van ATB vereniging Beilen, WSV De Peddelaars en Exventure Sports & Events. Het evenement vindt voor het derde jaar op rij plaats en is nu voor het eerst ook voor publiek toegankelijk. Voor wielertoeristen is de VAM berg 30 april en 1 mei gesloten.

Nieuws

menu