Plan boswonen nabij voetbalclub Drenthina in Emmen concreter: acht huizen. 'En daar offer je zo'n mooi stuk open landschap voor op?'

Op een stuk akkerland achter de velden van de Emmer voetbalclub Drenthina wil projectontwikkelaar Koen Warners bos aanplanten en acht woningen bouwen. Het plan wordt omarmd door de gemeente, maar verafschuwd door bewoners uit de directe omgeving.

Het plan voor boswonen stuitte net als in 2019 op veel tegenstand uit de directe omgeving. De gemeente Emmen is wel enthousiast.

Het plan voor boswonen stuitte net als in 2019 op veel tegenstand uit de directe omgeving. De gemeente Emmen is wel enthousiast. Foto: DvhN

Dit bleek woensdagavond tijdens een informatieavond in de kantine van Drenthina. De in Borger woonachtige Warners (52) kocht in 2014 van een boer een lap landbouwgrond van pakweg 330 bij 150 meter. Het terrein grenst aan de ene kant aan de Oude Roswinkelerweg en aan de andere kant aan het bosgebied De Emmerdennen. Aanvankelijk dacht Warners eraan om van het perceel van 5 hectare een landgoed te maken, met één grote woning en veel bomen. Later koos hij voor veel bomen en meerdere huizen.